top of page

MADS MIKKELSEN WAS HERE

 

Mere end 100 store danske film- og tv-serier er optaget på Fyn gennem tiden, og biografen har dannet ramme om flere festlige gallapremierer med store stjerner. 

 

Hvis du kigger godt efter ved indgangen kan du spotte Mads Mikkelsens håndaftryk i bedste Hollywood stil. 

HUSET
 

Faaborgs nyrenoverede Helios Biograf- og Kulturhus er centralt placeret overfor byens busstation og nye populære havnebad. Alt er funklende nyt, men historien om huset går helt tilbage til 1962, hvor familien Langå Jensen byggede Helios Teatret og lagde grundstenen for at Faaborg for alvor begyndte at skifte ham til en spirende kulturby. 

 

Kulturhuset huser stadig byens historiske biograf, som næsten er intakt bevaret med hensyn til æstetik og stemning. Helios Film- og Kulturhus drives af en aktiv biografforening med over 100 frivillige, og huset er også centrum for en række musik- og kulturarrangenter i regi af eksempelvis Faaborg Musikforening og ungdomsinitiativet Helios Cinemates. 

 

Helios Biograf- og Kulturhus er en del af Faaborg-Midtfyn kommunes udviklingsstrategi. Visionen er at skabe et "hjem" til Faaborgs kulturliv og et centralt mødested for alle. Kommunen har derfor overtaget og renoveret kulturhuset, som genåbnede i efteråret 2016. 

 

Vandkunsten har stået for den omfattende om- og tilbygning. Huset er opført i massivtræ med en polykarbonatfacade, der har vakt stor debat i byen. Statens Kunstfond bevilligede efter opførslen midler til, at facaden blev udsmykket med et lysværk af Emil Salto, som gør huset nærmest levende, når mørket falder på. Facadens lys og farver skifter facon i takt med aktiviterne inde i huset og vejrets skiften. 

Du finder et overblik over husets aktiviteter og aktører på:

www.heliosbio.dk

FORENINGER

Eksempler på foreninger bag kulturaktiviteter i Helios Film- og Kulturhus:
 

HELIOS BI

www.heliosteatret.dk

FAABORG MUSIKFORENING

www.faaborgmusikforening.dk

 

bottom of page